Beslut extra föreningsstämma, 5 november

Ikväll hölls den utannonserade extra föreningsstämman. På dagordningen fanns fyllnadsval av internrevisor samt beslut om stadgeändringar.

Sammanfattning:

  • Thomas Gustafsson valdes till internrevisor.
  • Ett andra beslut om stadgans 10§ godkändes och ändringarna blir nu införda.
  • Ett första beslut om nya stadgeändringar godkändes. (Det krävs ett andra beslut på vårens ordinarie stämma innan de blir gällande.)

Protokollet blir tillgängligt i gårdshuset Kronan inom ett par veckor.

Extra föreningsstämma, 5 november

Måndagen den 5 november 19:00 hålls extra föreningsstämma i gemensamhetslokalen i gårdshuset Kronan. Punkterna för stämman omfattar fyllnadsval av internrevisor samt stadgeändringar. Inga andra ärenden kommer att behandlas.

Föredragningslista och handlingar delas ut fyra veckor innan stämman.

Trevlig stämma

Styrelsen vill tacka medlemmarna för en trevlig stämma och samtidigt passa på att tacka Senad Beganovic för hans arbete i styrelsen över de senaste åren. Vi vill även välkomna Mario Romic och Mattias Pettersson in i styrelsen.

Stamspolning

Det är stamspolning på gång! Begäran om tillträde till lägenhet har delats ut och MÅSTE lämnas in om du inte tänkt vara hemma när de ska stamspola i ditt trapphus.

Avloppsexperten i Östergötland AB kommer under vecka 22 (28/5-1/6) och 23(4/6-8/6) att utföra detta.

OBS! Ytterligare Aviseringslappar kommer att delats ut av Avloppsexperten, ca en vecka innan så att man vet när de kommer.

Det är mycket viktigt (krav) att vi får tillträde till samtliga lägenheter för att utföra arbetet. Det går inte att göra i etapper, eller efteråt.
Ni som skickat in medgivande behöver inte göra detta på nytt.
Vi förutsätter och det är ett krav att någon är hemma om vi inte kan komma in med en nyckel som ni placerar i Tuben på er dörr.

Maila till forvaltare@brfdrabanten.se
Det går även bra att lägga den i föreningens brevlåda senast den 20/5 2018
Observera att det är viktigt att hänga nyckeln utan nyckelring i tuben.

Ni som har en uthyrningsdel med separat ingång måste också förse oss med denna nyckel via tuben.
Ni kan även ringa eller maila Avloppsexperten för mer information
Margareta Einarsdotter 070-747 62 02 maggan@rortema.se
Joachim Samuelsson 070-540 53 58 jocke@rortema.se
Vid övriga frågor se kontaktuppgifter nedan.
Tack på förhand för er medverkan!
Med vänlig hälsning
Riksbyggen/Brf Drabantens styrelse
Tomas Bohlin
Tfn: 013 – 24 62 20
tomas.bohlin@riksbyggen.se

Städdag

Den numera traditionsenliga städdagen i föreningen kommer i år att äga rum den 1/5 med start klockan 10.00. Vi städar gårdarna, rensar ogräs, oljar in trädäcket, storstädar gemensamhetslokalen, verkstaden och gymmet samt rensar bort gamla cyklar, sådant som står i trapphus och gångar vid förråd. Det hela avslutas med korvgrillning.

Ett hett tips är att se till att allt du vill ha kvar är i ditt förråd eller din lägenhet, inte i trapphus eller bredvid förråd där det kommer att bli bortstädat.

Cykelrensning

Innan städdagen kommer samtliga cyklar markeras med en färgglad tejpbit. Om du vill ha kvar cykeln tar du bort tejpbiten. Alla cyklar som har tejpen kvar på städdagen kommer att rensas bort. Titta till din cykel innan städdagen om du inte använder den så ofta!

Köpa sig fri

Städdagen är inte obligatorisk utan mer ett sätt för alla att engagera sig lite i vår förening, göra det fint och umgås lite med grannarna. Om man inte kan eller vill men får lite dåligt samvete erbjuder vi i år möjligheten att köpa sig fri från sitt dåliga samvete, detta efter ett förslag från förra året. Swisha valfritt belopp till 070-407 13 09 så går pengarna till korvgrillningen för de som deltar på städdagen och det som blir över blir till fika på stämman. Om det blir en låda skorpor och en flaska saft eller en smörgåstårta får vi se…