Informationsbrev 2019-3

Under veckan delas ett nytt informationsbrev ut, tillsammans nya boendetillstånd för parkeringen vid Tomaskyrkan (giltiga under 2020). Den som behöver fler än ett boendekort är välkommen att hämta det i gårdshuset Kronan den 19 december, klockan 18:00-18:30.

Senaste årets informationsbrev finns publicerade på sidan Dokument.

Tapetbord

Föreningen har nu ett tapetbord som kan lånas vid arbete i den egna lägenheten. Det står i det ”inre rummet” i verkstaden. En kalender sitter intill och kan användas för att markera din bokning.

Inga bubblor i bubbelpoolen

För tillfället fungerar inte luftinblandningen i poolen, i gårdshusets spa. Det innebära att det inte kommer några bubblor. Inloppen för vatten fungerar vanligt och vattenkvaliteten håller de värden som de ska så det går bra att använda poolen trots detta, även om en del av känslan försvinner utan bubblorna.

Styrelsen arbetar på att få detta åtgärdat så snart som möjligt.

Kom igång-instruktion från Bahnhof

När omkopplingen till internetleverantören Bahnhof är klar på morgonen/förmiddagen den 1 oktober kan du aktivera din tjänst. Det gör du så här:

  1. Anslut din router med en nätverkskabel till internetuttaget som är placerat i ditt hem.
  2. Starta datorn och öppna en webbläsare. Du kommer automatiskt till vårinloggningssida http://dhcp.bahnhof.se Gör du inte det kan du skriva in adressen manuellt i adressfältet på din webbläsare.
  3. På sidan väljer du ”Jag vill registrera mig som ny kund” och följer instruktionerna. När du har registrerat dig kan du behöva starta om din utrustning (dator och eventuell router).
  4. När det är gjort ska du kunna surfa.

Bahnhof support: 010-510 00 00

Byte av internetleverantör 1 oktober

Bytet, från Telenor till Bahnhof, sker på morgonen/förmiddagen den 1 oktober och kan eventuellt medföra tillfälliga driftstörningar i nätverket.

På följande tider kan en ny router hämtas ut vid förrådet till vänster om trapphus 39:

  • tisdag 24/9 18:00-19:00
  • onsdag 25/9 18:00-19:00
  • söndag 29/9 10:00-11:00

Befintliga routrar ska returneras till Telenor. Separat info kommer framöver.

För mer information om den nya tjänsten, se tidigare utdelat informationsblad.

Betala parkeringen med MobilPark-appen

Det är numera möjligt att betala rabatterad boendeparkering vid Tomaskyrkan via Q-Parks app MobilPark, som finns både för iPhone och Android. Välj ”Boende” och lägg som tidigare boendeparkeringskortet i framrutan. Taxan är 5 kr/timma eller 30 kr/dygn.

I appen väljs parkering ”6061” och en beräknad sluttid, som kan sedan kan förlängas eller avslutas i förtid. Det blir alltså enklare att bara betala för tiden du nyttjar parkeringsplatsen samtidigt som stressen att missa parkeringstiden minskar.

Senare under året kommer den fysiska automaten att tas bort, då den är uttjänt. Fram till dess är det möjligt att betala både med kort och via appen.

Ny internetleverantör från 1 oktober

Föreningen har idag Telenor (tidigare Bredbandsbolaget) som internetleverantör. Det avtalet är nu uppsagt och kommer ersättas av Bahnhof den 1 oktober.

Det nya avtalet erbjuder högre kapacitet till lägre pris, upp till 1000 Mbit/s (i båda riktningar) för 90 kr/månad — mot dagens 165 kr/mån. IPTV via Sappa är ett tillval. Det finns även möjlighet att flytta med IP-telefoni. I samband med bytet kommer Telenor begära in befintliga routrar och Bahnhof dela ut nya.

Mer information om hanteringen kommer skickas ut till samtliga boende. Tills vidare, se länkat välkomstbrev från Bahnhof.