Verkstad

I källaren mellan Drabantgatan 3 och 5 ligger föreningens verkstad. Den nås från port 5 eller garaget.

I verkstaden finns två avdelningar, en avsedd främst för snickeri, men även andra arbeten som inte smutsar ner går bra att utföra där. Verktygsparken består av rikt- och planhyvel, geringssåg, pelarborr, bordscirkelsåg, figursåg, bordsmonterad fräs, grovdammsugare, borrhammare, borrmaskin och en mängd handverktyg. Cirka 10 meter arbetsbänk samt en diskbänk finns att jobba vid.

I den andra delen av verkstaden går det att köra in bilar, från garaget. Här finns verktyg för enklare bilmekande så som en rejäl domkraft, pallbockar och en dammsugare. Med enklare bilmekande menar vi allt som inte är smutsigt eller brandfarligt (man får inte tvätta bilar eller cyklar, byta olja eller svetsa men att vaxa och polera bilar går utmärkt). Det är inte meningen att fordon ska stå i bilavdelningen över natten. Tänk på att andra kan vilja utnyttja platsen.

Det finns även ett målarrum för målning av till exempel möbler.

Verkstaden är öppen för alla boende som blir medlemmar i verkstaden. Om du vill bli medlem skriver du ut detta dokument och fyller i det och lämnar till ordförande i föreningen.