Tvättstugor

Det finns tre tvättstugor i gårdshuset Kronan samt ytterligare två på bottenvåningen i ingång 25. I Kronan kan du tvätta dygnet runt. I tvättstugorna på Drabantgatan 25 kan du tvätta kl 8:00-22:00. Elen slås av och tvättmaskinen låses klockan 22:00. Det är därför viktigt att du tar ut tvätten innan dess.

Tvättmaskinerna doserar själva tvättmedlet och eventuellt sköljmedel. Medlen är parfymfria och miljömärkta och doseras efter mängden tvätt i maskinen. Om du vill använda egna medel med parfym ber vi dig ta hänsyn till allergiker och planera din tvättid så att du hinner tvätta en tom maskin med det självdoserande medlet innan nästa tvättid börjar. För att koppla bort det automatdoserade tvättmedlet håller du inne knappen i tre sekunder. Om du vill använda eget sköljmedel får du köra en separat sköljning efter avslutat tvättprogram och stoppa in ditt sköljmedel i en tvättboll ihop med tvätten.

Tvättstuga nummer tre i Kronan är helt parfymfri. Vill du använda parfymerade medel får du boka någon av de andra tvättstugorna. Detta av hänsyn till allergiker.

Se sidan om bokningssystemet för instruktioner om hur du bokar.