Parkering

Korttidsparkering finns inne på gården, intill rondellen. Vill man parkera längre tid finns avgiftsbelagd parkering vid Tomaskyrkan med infart från Rekrytgatan. För att erhålla den lägre boendetaxan för dig eller dina gäster behövs ett särskilt parkeringskort att lägga i vindrutan tillsammans med biljetten från parkeringsautomaten. Kontakta info@brfdrabanten.se för att få ett sådant.

Garage finns i källaren under stora gården. För att ställa dig i kö och skriva avtal för garageplatser mejlar du garage@brfdrabanten.se. Garagenedfarten finns från Drabantgatan, mellan Pizzeria La Luna och Kaserngatan. För att köpa fjärrkontroll till garageporten, kontakta vår låsleverantör Certego. Det går även bra att använda nyckeltaggen.

Eftersom det finns 100 garageplatser men 147 lägenheter i föreningen har vi ingen möjlighet att hyra ut plats till alla, så ibland är det kö. Det gör också att vi har en strikt regel om att det är max en plats per lägenhet.

I väntan på egen garageplats i förenings garage finns möjlighet att ansöka om och nyttja kommunens boendeparkering i området ”Östra Valla”.

Det finns även en Facebook-grupp, ”Drabantens parkering garaget”, där boende kan efterfråga tillfällig parkering och låna garageplats av varandra.

Elbilsladdning
Föreningen kommer att utöka antalet platser med laddmöjlighet. Målgruppen för denna satsning är i första hand laddhybrider. Du som vill ha möjlighet att ladda måste först ha en bred parkeringsplats i garaget att byta med. Kontakta Frubo (garage@brfdrabanten.se) för att ställa dig i kö till en bred parkeringsplats. 

Du som redan har en bred parkeringsplats kan ta kontakt med styrelsen direkt på styrelse@brfdrabanten.se.