Gemensamma lokaler

I gårdshuset Kronan finns en gemensamhetslokal utrustad med bord, stolar och kokvrå. I Kronan finns också bastu och bubbelpool. Poolens reningssystem är anpassat för ca 6 badande per bokningsbart pass.

Vid trädäcket utanför Kronan finns ett antal grillar och trädgårdsmöbler som är fria att disponera för medlemmarna.

Bokning av lokalen samt bastu/pool sker med hjälp av nyckeltaggen på skärmen i gårdshuset, app eller hemsida, se Bokningssystemet i Kronan.

I Kronan, direkt till vänster när man kommer in, finns en liten övernattningslägenhet. Denna kan bokas av boende i föreningen för att lånas ut till besökande. Det går att boka högst fyra nätter i rad och varje natt kostar 200 kronor. Avgiften läggs på avin för månadsavgiften i nästa kvartal. Den som bor i en uthyrningsdel kan boka lägenheten men avgiften hamnar på huvudlägenhetens månadsavgift.

Lägenheten har en bäddsoffa med plats för två personer, en våningssäng med plats för tre personer, en resårsäng med plats för en person och en hopfällbar barnsäng. Lägenheten är utrustad med badrum med dusch och toalett samt ett litet kök med kylskåp, två kokplattor, mikro och kaffebryggare. Det finns köksbord och stolar och grundläggande porslin men inga kokkärl. Övernattningslägenheten bokas via samma bokningssystem som övriga gemensamma lokaler.

Självklart städar man efter sig i alla våra gemensamma utrymmen. Då och då kommer klagomål på att den som varit där innan inte har städat ordentligt. För att övernattningslägenheten, lokalen och spa-avdelningen ska vara fräscha att använda en lång tid framöver krävs att alla som nyttjar dem städar ordentligt efter sig. I avskräckande syfte har vi instiftat böter på 500 kronor för dålig städning. Skulle den föregående användaren ha städat dåligt kontaktar du styrelse@brfdrabanten.se för en bedömning.