Föreningen

Vi är en ung bostadsrättförening bildades år 2008. Brf Drabanten äger fastigheten Kvarteret Idrottsgrenen som ligger som en hörnsten i det moderna området T1 med gångavstånd till Linköpings centrum.

Servicen inom närområdet är bra med ett par minuters gångavstånd till butik med bra sortiment och öppettider. Gångavståndet till Linköping US åt ena hållet och Valla vårdcentral med apotek åt andra hållet är ca 15 minuter. Linköpings centrum med alla city-butiker är inom räckhåll efter ca 20 minuters promenad. Barnomsorg finns inom kvarteret och i närliggande kvarter. Det kända fritidsområdet Valla, med gamla Linköping, är även det en kort promenad bort. Där finns både promenadstigar, löpstigar samt lätta och avancerade cykelbanor.

Trädgårdsföreningen är endast en 10 minuters promenad bort och blir till en oas under sommartid med restaurang, kafé, vandringsstråk bland vackra träd, blomrabatter, parkbänkar och härliga grönytor för både unga och gamla.

Linköpings universitet ligger inom cykelavstånd.

Kvarteret Idrottsgrenens uppfördes år 1992-1993. Fastigheten består av en kyrka som hyrs av Tomaskyrkan (Svenska Kyrkan), en restaurang (La Luna), två daghem och 147 st lägenheter med total bostadsyta av 12 250 kvadratmeter, samt garage för 100 st bilar. Vid garaget finns skyddsrum.

Gårdshuset ”Kronan” innehåller tre välutrustade tvättstugor, bubbelpool, bastu och dusch, toalett. Här finns även en större lokal med pentry för mötes- och festsammankomster för de boende och en övernattningslägenhet för boendes gäster. I trapphus nr 25 finns ytterligare två tvättstugor.